Seo Nedir ?
SEO Bu sayfayı açmamın amaçı SEO konusunda insanların yanlış işlemler yaparak sitelerine zarar vermeleri.
öncelikle SEO ( arama motoru optimizasyonu)
SEO
Bu sayfayı açmamın amaçı SEO konusunda insanların yanlış işlemler yaparak sitelerine zarar vermeleri.
öncelikle SEO ( arama motoru optimizasyonu) için yapmanız gerekenleri basit bir dille maddeler halinde yazacağım. maddelerde kafanıza takılan herhangi bir soru olursa yorum bölümünden belirtilebilirsiniz.
1-Site Adı: sitenizin adının akılda kalıcı olması gerekiyor. çünkü; siteye giren kişilerin daha sonrada girme ihtimalini artıracağı için site ismi çarpıcı ve unutmayacak isimler bulmaya çalışın
2-Hosting: Hosting tercihi olarak Türkiye’de bulunan hostingleri tercih etmenizi öneririm. çünkü; açılış hızı olarak daha hızlı olması avantaj sağlar. Ayrıca sık sık kapanan ya da yavaşlayan hostingler sitenize olumsuz etki yapabilir.
3-Tasarım kodlama: Sitenizin tasarımı yada teması orijinal ve rakip sitelerinizden güzel olmalı. ( güzellik derken kullanım kolaylığı, sitenin hızlı olması, görsel öğelerin ve renklerin uyumlu olması, kullanıcıyı yormaması, hatta başarabiliyorsanız kendi alanının en güzel tasarımlı+kodlamalı sitesi olması gerekir.) sitenizde gördüğünüz en ufak bir tasarım hatası ya da görsel bozukluk varsa düzeltin. sıfır hatalı bir site olmak büyük avantajdır. Gerekiyorsa siteye giren arkadaşlarınızın görüşlerini alıp, sitede beğenmedikleri ya da eksik gördüklerini dinleyip düzenleme yapmanız gerekebilir.
4-Sitenizin içeriği: En önemli faktör budur. Bu sebeple bunu daha basit anlatmak için madde madde yazdım
a-Site titlesi ile içerikler birebir uyumlu olmalı ve asla içerikte olmayan bir başlık seçilmemeli
b-Konularınızı; kendi cümleleriniz ile ve gerçekten sitenin amacına hizmet eden doyurucu bilgileri vermelisiniz. Binlerce aynı bilginin yer aldığı internet dünyasında sizde aynı bilgileri verirseniz, siteniz değersinizleşir.
c-Çeriklerinizde önemli gördüğünüz noktaları vurgulayın. ( kalın, italik, altı çizili yada farklı renkler kullanabilirsiniz.)
d-Kesinlinkle birebir kopya içerikler oluşturmayıı bilgiler alıntı olabilir ama, abartmamak gerekir. aynı zamanda alıntı yaptığınız adresi kaynak olarak belirtin. noffollow olarak ya da düz metin olarak kaynak belirtebilirsiniz.
e-Benzer içeriğe sahip sayfalarınızı birbirine linkleyin. Böylece benzer konularında okunmasını sağlayabilirsiniz. örnek verecek olursak: Doğum günü Sözleri sayfamız var ise Arkadaşa doğum günü sözleri, sevgiliye doğum günü sözleri gibi benzer içerikler yaparak hepsini birbirine linklediğinizde aranılan içeriklere daha çok ulaşma ihtimali artacaktır.
f- İçerik eklerken siteyi doldurmak için değil, gerçekten kaliteli içerik üretmek için çabalayın. günde 10 basit sayfa yapacağınıza, 3 kaliteli içerik yapmanız çok daha mantıklı. acele ettiğiniz sürece içerikleriniz de kalitesiz olacak ve gerilerde kalacaktır.
g-Her site yaklaşık 200 kritere göre değerlendirildiğini ve ona göre sıraladığını düşünürsek;Olayı şu şekilde özdeşleştirsek; Her içeriğinizi 20 farklı profesör tarafından değerlendirildiği ve ona göre sıralandığını ve binlerce benzer içerik olduğunu düşünürseniz içeriğin ne derece önemli olduğunu daha iyi anlarsını kaç dakika da oluşturulmuş bir içerik uzun vadede size yarardan çok zarar getirecektir.
4-Link Alma: Linklere anahtar kelime kesinlikle vererek link almayın. Çünkü bu yapay olarak algılanabilir ve siteniz ceza alır. Sitenizin tanıtımını yapabilirsiniz ama tek link ya da tek sayfaya aşırı link almak sitenizi filtreye sokar. bu yüzden doğal paylaşılması gerekiyor. nu da sosyal medya ile yada kaliteli içeriğiniz varsa sayfalarınız mutlaka kaynak olarak gösterilecektir. ve uzun vadede siteniz ilerleyecektir.
link almada acele eder ve yükselmek için uğraşırsanız, sitenizi riske etmiş olursunuz. ve bir anda emekleriniz çöpe gidebilir. bu duruma düşmemek için:
Sayfa içeriğiniz, diğer sitelerdeki benzer içeriklerin hepsinden daha doyurucu olması gerekiyor. bunu yaptığınız da sayfalarınız geride çıksada zamanla ilerlecektir. çünkü; sitenize girenler aradığını bulur ve o arama işlemi sonlandırırsa, sitenizde rakiplerinize göre daha fazla kalırsa, ve daha sonra sitenize girerse, siteniz istediğiniz seviyeye çok rahat gelecektir.
Not: Bu sayfayı yeni site açacaklara yardımcı olmak için hazırladım. yazdığım bilgiler tamamı edindiğim tecrübeler, ve izlenimlerimdir.
Bir önceki güzel sözümüz olan Başsağlığı Sözleri başlıklı yazımızda başsağlığı, başsağlığı mesajları ve başsağlığı sözleri gibi etiketlerin yer aldığı sözler bulunmaktadır.